Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Κερατέα επιβλήθηκε και προχωρά με δική της λύση για τα σκουπίδια.

Δεν θα γίνει ΧΥΤΥ στην Κερατέα όπως προβλεπόταν από τον ΠΕΣΔΑ Αττικής. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής. Αποκαλύπτοντας ότι ήδη η πρόταση του Δήμου έχει γίνει δεκτή τόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοινώνει πως στην Κερατέα δεν θα γίνει νέος ΧΥΤΑ, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαρρέει πως το έργο στην Κερατέα θα δημοπρατηθεί αφού πρώτα ο δήμος καταθέσει τις μελέτες του για το έργο που έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ο ίδιος.

Ο αγώνας 15 χρόνων της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής φαίνεται πως επιτέλους αποδίδει καρπούς. Πλέον οι άρχοντες το κατάλαβαν. Στη Λαυρεωτική δεν θα έρθει ούτε μία σακούλα σκουπιδιών από άλλη περιοχή.

Ως γνωστόν ο χώρος που προτείνεται από πλευράς Δήμου Λαυρεωτικής βρίσκεται στην περιοχή Αγ. Ιωάννης (Φοβόλες) ακριβώς δίπλα στον παλαιό ΧΑΔΑ Κερατέας, έχει έκταση 50 στρεμμάτων στην οποία προορίζεται να κατασκευαστεί ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής) .

Ο τρόπος διαχείρισης και η τεχνολογία επεξεργασίας που θα επιλεγεί (από το Δήμο Λαυρεωτικής) θα πρέπει να επιτυγχάνει Ανακύκλωση και Ανάκτηση στο 100% του όγκου των απορριμμάτων.

Προσοχή:
Όπως πολλές φορές έχει επισημάνει και ο Δήμος, τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Σε ετοιμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή. Επαγρυπνούμε ενωμένοι. Εχθροί του αγώνα είναι μόνο όσοι μιλούν για "εχθρούς" και "αντιπάλους". Εχθροί είναι μόνο όσοι στοχοποιούν συμπολίτες μας ως διασπάστες του αγώνα, με σκοπό να απομονώσουν ισχυρές φωνές κατά του ΧΥΤΑ και των σκουπιδιών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: