Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μέσα Ιανουαρίου οι διαγωνισμοί για τον Περιφερικό Σχεδιασμό.

Δημοπρατούνται μέσα στον επόμενο μήνα οι διαγωνισμοί για την κατασκευή και λειτουργία των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου που αντικαθιστά τον ΕΣΔΚΝΑ.

Πρόκειται για την δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων. Αποδεικνύεται έτσι η αποφασιστικότητα των συναρμόδιων υπουργείων να επιλύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα σε ουσιαστική συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι θα προηγηθεί η προκήρυξη της πρώτης φάσης για τον σχεδιασμό που θα επιλύει το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική, επισημαίνοντας πως «αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, τότε το πρόβλημα των σκουπιδιών σε λίγο καιρό δεν θα είναι διαχειρίσιμο».

Πριν λίγων ημερών ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής είχε δηλώσει, στην εφημερίδα «Ες Λαύριον», πως ο κίνδυνος επιβολής του ισχύοντος Περιφερικού Σχεδιασμού δεn έχει εκλείψει. Παρά το θετικό κλίμα με το οποίο αντιμετωπίζονται οι προτάσεις της Λαυρεωτικής, τους τελευταίους μήνες, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Δήμος οφείλει να επαγρυπνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: