Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τις Φοβόλες ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Απόφαση για το μέρος όπου θα τοποθετηθεί η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων του Δήμου Λαυρεωτικής πήρε εχθές το Δημοτικό Συμβούλιο.  Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων αποφάσισε με 22 ψήφους να χρησιμοποιήσει τον χώρο του παλιού ΧΑΔΑ Κερατέας. Εκεί πρόκειται να κατασκευαστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα, που ο Δήμος θα επιλέξει, και ΧΥΤΥ για τα αδρανή υπολείμματα που τυχόν θα υπάρχουν από το εργοστάσιο.

Στην πρόταση εναντιώθηκε ο τέως Δήμαρχος Κερατέας, Σ. Ιατρού, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Φοβόλες είναι τόπος αρχαιολογικός που πρέπει η πολιτεία να προστατεύσει. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντής, απάντησε πως το θέμα των σκουπιδιών πρέπει να λυθεί και σαφώς πως, όπως και οποιαδήποτε περιοχή της Λαυρεωτικής, είναι αρχαιολογική, αλλά οι Φοβόλες δεν θα επιβαρυνθούν από την εγκατάσταση εργοστασιακής μονάδας, αλλά θα ωφεληθούν αφού θα κλείσει και θα αναπλαστεί ο ρυπογόνος ΧΑΔΑ.

Αίσθηση προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο χαρτί που έφτασε στην γραμματεία και στο οποία 600 άτομα ζητούσαν να μην παρθεί απόφαση για τα απορρίμματα και το συμβούλιο για το θέμα αυτό να γίνει στην Κερατέα. Το χαρτί καταδικάστηκε από τις δύο κυρίαρχες παρατάξεις ως προσπάθεια διάσπασης και πόλωσης. Ακόμα, ο κ. Θηβαίος κατηγόρησε τους πολίτες που μάζευαν τις υπογραφές, το βράδυ τις 26 Μαΐου, για πλαστογραφία. Αυτό αφού διαπίστωσε πως πολλά ονόματα ήταν γραμμένα με τον ίδιο γραφικό χαρακήτηρα, πολλά υπέγραφαν δύο φορές, πολλοί είχαν υπογράψει ερήμην τους και αλλοί υποστήριξαν πως υπέγραψαν γιατί εξαπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων θα κληθεί να αποφασίσει ο λαός της Λαρεωτικής με δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: