Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η φασιστική ιδεολογία του κ. Παπαχελά εκδηλώθηκε.

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει !!!

«Κερατέες»
Tου Αλεξη Παπαχελα
από την "KAΘHMEPINH"

Αν μάθαμε κάτι από τα περίφημα «Δεκεμβριανά», αυτό είναι πως δεν υπάρχει η έννοια της «λίγης» ανομίας. Από την ώρα που η πολιτική ηγεσία και το κράτος δώσουν το σήμα πως «όλα επιτρέπονται», κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει ο κατήφορος. Στα «Δεκεμβριανά» το πανηγύρι της βίας και της λεηλασίας ξεκίνησε από την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «παθητική στάση» της Αστυνομίας. Ηταν σαν να έλεγε κάποιος «παιδιά, ξεκινήστε το πάρτι».


Το ίδιο συνέβη στην Κερατέα. Κάποιοι πολιτικοί εγκέφαλοι πίστευαν ότι αν άφηναν έτσι... λίγη παρανομία να εκδηλωθεί με τη μορφή του κλεισίματος ενός δρόμου ή μερικών μολότοφ, αυτή θα λειτουργούσε εκτονωτικά. Αφησαν, λοιπόν, αρχικά να κλείσει ο δρόμος από το Λαύριο, στη συνέχεια ανέχθηκαν το κάψιμο των αστυνομικών οχημάτων και πριν καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη είχαν στα χέρια τους μια κανονική εξέγερση με τεχνικές αντάρτικου. Στο κλίμα αυτό βοήθησαν βεβαίως και τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ακολούθησαν την πάγια μεταπολιτευτική τους στάση, υποστηρίζοντας πρώτον ότι ο διαμαρτυρόμενος έχει πάντα δίκιο και δεύτερον πως ο δρόμος πρέπει να ανοίξει αλλά, προς Θεού, όχι με τη χρήση αστυνομικής βίας. Φτάσαμε, λοιπόν, στη γενικευμένη σύρραξη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει δικαιολογημένα πως «εμείς δεν είμαστε η τουρκική στρατοχωροφυλακή, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».


Να μην ξεχάσουμε ασφαλώς και «τον φόβο ενός νεκρού» που παραλύει κάθε φορά την πολιτική και αστυνομική ηγεσία. Συνέβη τον Δεκέμβρη του 2008 και συμβαίνει και τώρα. Οταν αφήσεις τα πράγματα σταδιακά να φτάσουν στο απροχώρητο, ελλοχεύει πράγματι ο κίνδυνος να έχεις ακόμη και ένα νεκρό τη στιγμή που θα επιχειρήσεις να ανοίξεις τον δρόμο ή να προστατεύσεις κρατική περιουσία. Ο κίνδυνος δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε φτάσει στην κατάσταση πολέμου, αν η αστυνομία και οι εισαγγελείς έκαναν τη δουλειά τους με το πρώτο κλείσιμο του δρόμου ή τις πρώτες μολότοφ. Είναι επικίνδυνος μύθος να πιστεύει οιοσδήποτε ότι «άμα τους αφήσεις να εκτονωθούν, το πράγμα θα ξεθυμάνει». Δεν ξεθυμαίνει, η βία είναι μεταδοτική και το μόνο εύκολο είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο της ακόμη και παιδιά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις φρικιαστικές σκηνές των παιδιών από τα σχολεία που πετροβολούσαν τα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβρη του 2008; Τους φαινόταν απολύτως λογικό να κάνουν ό,τι έκαναν και οι μεγάλοι, αφού μάλιστα ήταν φανερό ότι ο φόβος της τιμωρίας ήταν ανύπαρκτος.


Σήμερα η κοινωνία δοκιμάζεται από μια μεγάλη κρίση αξιών, ανεργία, έλλειψη ηγεσίας και... και... και... Το μόνο εύκολο είναι να πάρει φωτιά. Αν γίνει αποδεκτό το μοντέλο της Κερατέας ως θεμιτός τρόπος διαμαρτυρίας, η χώρα θα περάσει σε μια άλλη πολύ χειρότερη φάση. Η απειλή ενός πραγματικού εμφυλίου δεν είναι πλέον ανέκδοτο ούτε καταστροφολογική πρόβλεψη ξένων ειδικών. Υπάρχουν, άλλωστε, έτοιμα γκρουπούσκουλα που θέλουν να κάνουν την Αθήνα και την Ελλάδα μια ατέλειωτη «Κερατέα», όπου θα δοκιμάζονται νέες μορφές αντάρτικου και με τη συμμετοχή λαθρομεταναστών, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.


Το ζήτημα είναι ότι όταν αφήσεις τα πράγματα να ξεφύγουν, οι επιλογές είναι περιορισμένες: είτε το κράτος υποχωρεί και εξευτελίζεται ο νόμος και η ελληνική δημοκρατία είτε χρειάζεται πια πραγματικό αστυνομικό κράτος για να επιβάλει την τάξη. Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως αν τα πράγματα χειροτερεύσουν και έχουμε πολλές «Κερατέες», εκεί θα φτάσουμε γιατί θα το απαιτήσει η κοινωνία. Και αυτό θα είναι τραγικό για τη δημοκρατία μας, αλλά την ευθύνη θα την έχουν δειλοί και ανάξιοι πολιτικοί που νόμιζαν ότι πολιτική σημαίνει μόνο ρουσφέτι και μπλα μπλα και όχι δύσκολες αποφάσεις με προσωπικό και πολιτικό κόστος.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα 3 κύρια σημεία του (πανάθλιου) άρθρου, είναι τα εξής:

1. "Φτάσαμε στη γενικευμένη σύρραξη" ("κατάσταση πολέμου")
2. "Ο κίνδυνος («ο φόβος ενός νεκρού») δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε φτάσει στην κατάσταση πολέμου"
3. "όταν αφήσεις τα πράγματα να ξεφύγουν (η "κατάσταση πολέμου" που λέγαμε) (...) χρειάζεται πια πραγματικό αστυνομικό κράτος για να επιβάλει την τάξη ("με φόβο για νεκρόυς")"

Πιο λιανά: "όταν υπάρχει κατάσταση πολέμου, είναι λογικό να υπάρχουν νεκροί -στην Κερατέα έχουμε κατάσταση πολέμου, άρα, στην Κερατέα είναι λογικό να υπάρξουν νεκροί ".

Με δύο λέξεις, θέλει νεκρούς.

Ανώνυμος είπε...

Την απάντηση του ο κ. παπαχελάς ας την πάρει από το άρθρο του Χ. Γιανναρά ΄΄Άλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία΄΄ στο ίδιο φύλλο της Καθημερινής,γιατί είναι καιρός πια να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για να σταματήσουν επιτέλους οι''κεκράχτες της κομματοκρατίας,οι ΄΄επιφανείς΄΄δημοσιογράφοι,κομματικοίεκπρόσωποι,αλλά και απλοικοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους''

Ανώνυμος είπε...

no justification ALEX!
Που ειναι οι εισαγγελεις να μαζεψουν τους δημοσιογραφους που πιεζουν για βια και νομιμοποιουν το αιμα?

Ανώνυμος είπε...

Η βία στην Λαυρεωτική δεν ξεκίνησε από την χαλαρότητα του νόμου απέναντι στην τοπική κοινωνία αλλά από την ίδια την εκτελεστική εξουσία, που δεν είναι άλλη από τα ΜΑΤ.
Είναι λογικό σε μέρες καταπίεσης και οικονομικής δυσχέρειας, στην βία να αντιδράς με βία.
Η Κερατέα δεν ξεκίνησε τον πόλεμο, απλά αντιστάθηκε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δέχτηκε επίθεση.
Μπορεί οι λέξεις να ακούγονται βαριές, αλλά μετά από 114 μέρες κατοχής δεν υπάρχει τίποτα να κρύψεις...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν γαμιέσε παλιόμαλάκα alexis; Μιά ζωή πίπες γράφεις... Ανεβάζουμε τον συντηρητισμό σιγά σιγά(ΛΑΟΣ); Πρέπει να στραφούμε προς μία πιο συντηρητική κοινωνία; Αντε ρε μαλάκα "δημοσιογράφε" εκτέλεσε κανένα συμβόλαιο πουτανάκι.

Ανώνυμος είπε...

Η δημαγωγική εμμονή στη παρελκυστική χρήση του όρου "Φασισμός" αντί της κυριολεκτικής "δημοκρατία", απλά, παρατείνει τον επιθανάτιο ρόγχο των κοινωνιών που δεν αντιλαμβάνονται ότι η μέχρι τώρα δημοκρατική επιλογή τους ήταν ολέθρια!

Και αν δεν αντιλαμβάνονται τον ίδιο τον όλεθρό τους μηδενική σημασία έχεθι να αντιληφθούν την διαφορά μεταξύ Φασισμού και δημοκρατίας.

Δημοκράτες, όταν κάποτε βρείτε το κουράγιο να αναγνωρίσετε το λάθος σας δεν θα μπορείτε να το επανορθώσετε όχι γιατί ο Φασισμός δεν θα σας το επιτρέψει αλλά γιατί η δημοκρατία δε θα σας παρέχει την φυσική δυνατότητα1

Ένας Φασίστας που λυπάται για το κατάντημα των αντίγνωμων χωρίς ποτέ να τους μισεί.

Ανώνυμος είπε...

η βια που ασκει το κρατος προσπαθοντας να επιβαλει στους κατοικους την κατασκευη ΧΥΤΑ,η βια των σκυλιων του κρατους που πιστα,για ακομη μια φορα,γλειφουν το χερι του αφεντικου τους για ενα κοκκαλακι υποστηριζονται φανερα απο ρουφιανους που θελουν να μας πουν οτι ειναι νομιμα τα παραπανω και παρανομη η αντισταση στην φασιστικη τους συμπεριφορα..
ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..
Το δικιο το εχουν οι εξεγερμενοι και οχι οι ρου φιανοι και οι προσκυνημενοι..