Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

O Δήμος Λαυρεωτικής για την τηλεοπτική συνέντευξη της κ. Τζάκρη στη ΝΕΤ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με την τηλεοπτική συνέντευξη της Υφυπουργού κ. Τζάκρη στην πρωινή εκπομπή του κ. Αρβανίτη στη ΝΕΤ, της οποίας η απάντηση θα απαιτούσε ολόκληρες σελίδες ή πολλές ημέρες τηλεοπτικού χρόνου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Κανένα εργαζόμενο δεν υπερασπίζονται τα ΜΑΤ στην Κερατέα, αντίθετα δείχνουν την ωμή και απρόκλητη βία χτυπώντας τους με τα γκλοπ και ρίχνοντας δακρυγόνα και χημικά

Κανένα πρόστιμο δεν βρίσκεται «προ των πυλών» αν δεν γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α ούτε απειλείται η χρηματοδότηση αν απενταχθεί το έργο στην Κερατέα.

Δεν απειλείται η διακοπή της χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής για τα τρία έργα ΦΥΛΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΚΕΡΑΤΕΑ, εάν το έργο της Κερατέας για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνει (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, Βρυξέλλες 2666/24.3.2010)

Το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Στο χώρο του Οβριόκαστρου βρίσκονται τρία παμπάλαια χωματουργικά μηχανήματα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, τα οποία στις 11 Δεκεμβρίου 2010 συνοδεύτηκαν στον ανωτέρω χώρο από δυνάμεις καταστολής. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2010, όπου με την απαγορευτική διαταγή του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύτηκε οποιαδήποτε υλική μεταβολή του επιδίκου χώρου και με την αρ. 199/2010 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου όπου έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, και μέχρι σήμερα, καμία εργασία επί του εδάφους δεν έχει γίνει.

Ουδεμία συναίνεση υπάρχει από την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α από το 1996 που γνωστοποιήθηκε η πρόθεσή τους έως και σήμερα.

Στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών τόσο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής όσο και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, τήρησαν και τηρούν τη νομιμότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, όπως είχαν υποσχεθεί, σεβόμενοι τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να τηρήσει το διατακτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου και να επιτρέψει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τόσο των αιτούντων όσο και των υπολοίπων κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή και γύρωθεν του Οβριόκαστρου.

Είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία, ως Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητήσουμε όπου και όποτε θελήσουν, πως θα προχωρήσει η Διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Λαυρεωτικής τότε και μόνο όταν αποχωρήσουν οριστικά οι δυνάμεις καταστολής από τον τόπο μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: