Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν χτες βράδυ την Κεντρική Πλατεία της Κερατέας και τους γύρω δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη την προηγούμενη ημέρα, τα επεισόδια, τις ζημιές και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν.

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο, σύμφωνα με την δήλωση της Προέδρου κ. Αρετούσας Μακρή, κήρυξε το Δήμο σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».

Κύριος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής που κατήγγειλε την βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων, την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ολοκλήρωσε την ομιλία λέγοντας :
« Όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο.Να σώσουμε την περιοχή μας.
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Λαυρεωτικής μας ανήκει.
Η ωμή βία της εξουσίας, χαλυβδώνει την θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία.
Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.
Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.
Το Οβριόκαστρο είναι αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Έτσι θα παραμείνει.
Φυλάμε Θερμοπύλες !! Θα νικήσουμε !! ».

Μίλησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Λουκάς, κ. Σταύρος Ιατρού και κ. Απόστολος Παμφίλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μαρία Κιμπιζή και οι βουλευτές Αττικής κ. Κ. Γκιόκας (ΚΚΕ) και κ. Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ), ο κ. Δ. Βίτσας (Γραμματέας του Συνασπισμού), ο κ. Α. Νεφελούδης (εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς) και εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνω» και Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ, όπου χιλιάδες πολιτών παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλώνοντας ειρηνικά απέναντι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που παραμένουν στην περιοχή αποκλείοντας την πρόσβαση προς το Οβριόκαστρο και το Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: