Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δύο χρόνια μετά…Δεν ξεχνάμε, επιμένουμε ενωμένοι!!!


ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο χρόνια μετά…Δεν ξεχνάμε, επιμένουμε ενωμένοι!!!

Αυτό είναι το κυρίαρχο σύνθημα με το οποίο ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ διοργανώνουν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα μνήμης απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, την απίστευτη βαρβαρότητα και αγριότητα που αντιμετώπισε ο Δήμος της Λαυρεωτικής με πρώτη την πόλη της Κερατέας, την προκλητική συμπεριφορά των κυβερνητικών διοικούντων, τις συλλήψεις, τους τραυματισμούς, τα δακρυγόνα και τα χημικά.

Όλα αυτά δηλαδή που επί 128 ημέρες λειτούργησαν στην καρδιά των πολιτών της Λαυρεωτικής ως φλόγα που δυνάμωσε περισσότερο τον αγώνα τους για το δίκαιο και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την τιμή και τον τόπο μας.

Πέρασαν δύο χρόνια κι εμείς δεν ξεχνάμε την ώρα που οι καμπάνες του Αγίου Δημητρίου και η σειρήνα στο παλιό δημαρχείο της πόλης «φώναζαν» για μια αναίτια εισβολή των ΜΑΤ.
Ήταν ξημέρωμα της 11η Δεκέμβρη του 2010 όταν οι κάτοικοι κήρυξαν μια ανένδοτη αντίσταση απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης που ήθελε έναν αρχαιολογικό χώρο όπως είναι το Οβριόκαστρο, να μετατρέπεται σε μια χαράδρα απέραντου σκουπιδότοπου …Να μετατρέπεται σε περιουσία και οικονομική εξασφάλιση για τους ολίγους, διαλύοντας και πετώντας στα άχρηστα τις ζωές των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά…Ενωμένοι γιορτάζουμε την ημέρα μνήμης την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 με ομιλίες στο Άπαρτο Κάστρο, σύμβολο του αγώνα των κατοίκων, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Και για το απόγευμα της ίδια ημέρας διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κερατέας με ομιλητές ανθρώπους των γραμμάτων, δημοσιογράφους, αιρετούς, καθώς και συμπολίτες μας μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Το κλίμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας για τη συνέχιση των αγώνων θα συμπληρώσει η  ενδιαφέρουσα προβολή στιγμιότυπων από τις ημέρες του αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση
Σταματίνα Κωστάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: