Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Από εδώ και πέρα...


Κατατέθηκε τη περασμένη Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτική, όπως είχε ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση αφορά την δημιουργία  Οργανωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή  Φοβόλες, η οποία θα εξυπηρετεί τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής. Ο ίδιος ο Δήμος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα επιλέξει την τεχνολογία διαχείρισης των απορριμμάτων. Μέσω του εν λόγω διαγωνισμού θα επιλεγεί ο ανάδοχος για τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση της εγκατάστασης επεξεργασίας και θα καθοριστεί η χρηματοδότηση του έργου. Στην πρόταση του Δήμου αναφέρεται επίσης η διαγραφή του Οβριοκάστρου από τον υφιστάμενο Π.Ε.Σ.Δ.Α. Περιφέρειας Αττικής.

Η πρόταση έγινε. Η Λαυρεωτική έδωσε τη λύση της αποστομώνοντας όσους την κατηγορούσαν για απλό τοπικισμό και έλλειψη ουσιώδους λύσης για τα σκουπίδια της. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο μελετήθηκε από τον Δήμο και τους αρμόδιους για αρκετό καιρό, ώστε να φτάσει στα χέρια της κυβέρνησης στην πιο τέλεια μορφή του.

Από εδώ και πέρα τα πάντα είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Έχει να επιλέξει στο να συμφωνήσει ή να προχωρήσει σε ακόμα μία τραγική σύγκρουση με τους κατοίκους της Λαυρεωτική.

Αναμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: