Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Στο μηδέν τα έργα σε Κερατέα και Γραμματικό.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να κατατεθούν οι προτάσεις για την τελική επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Μέχρι την τελική επιλογή των εταιριών, «παγώνουν» τα έργα στο Γραμματικό και δεν μπορούν να ξεκινήσουν στην Κερατέα.


Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να αναδειχθεί μέσω του διεθνούς διαγωνισμού ανάδοχος για τα έργα επεξεργασίας και διαχείρισης 1.350.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως στην Αττική και σε Γραμματικού και Κερατέα. Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων ανέρχεται σε 430 εκατ. Ευρώ, με δημόσιους πόρους της τάξης των 140 εκατ. ευρώ.

Τα έργα σε Γραμματικό έχουν σταματήσει προκειμένου η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο να καταθέσει στοιχεία για τα ρέματα και τη ρύπανση στην περιοχή Σέσι Γραμματικού. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι ετοιμάζουν πόρισμα για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που εντόπισαν σε δύο αυτοψίες. Η παραλία Σέσι Γραμματικού γέμισε προχθές μετά από δυνατή καταιγίδα με μπάζα και χώματα, προερχόμενα από το σημείο που γίνονται τα έργα.

Τα έργα στην Κερατέα δεν ξεκίνησαν, διότι το πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Μάιο έκανε δεκτή την προσφυγή κατοίκων της Κερατέας διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί η απαλλοτριώσεις στο χώρο.

gatoslav

Δεν υπάρχουν σχόλια: