Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Φεύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα

[Ανανεωμένο στις 5:59μμ]

Η άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα και η εγκατάλειψη των μπλόκων από τους κατοίκους, μέσα στα επόμενα 24ωρα, αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντής, και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής. Ανακωχή τουλάχιστον για τις ημέρες του Πάσχα.

Επίσης, κανονίστηκε συνάντηση του Κ. Λεβαντή με την Τ. Μπιρμπίλη, για την ερχόμενη Πέμπτη.

Μέχρι αυτή την στιγμή (17.08) το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων έχει εγκαταλείψει την Κερατέα.

Αποχώρισαν και οι τελευταίες αστυνομικές δυνάμεις (5.55) από την Λαυρίου. Χιλιάδες κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο και πανηγυρίζουν την προσωρινή τους νίκη.

Σύντομα συνεργείο του Δήμου θα ανέβει στο Οβριόκαστρο για να μεταφέρει τα μηχανήματα στον χώρο του ΒΙΟΠΑ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αν φύγουν τα ΜΑΤ λύθηκε το πρόβλημα? Αν διαλυθούν τα μπλόκα πως θα ξαναμαζευτεί ο κόσμος αν χρειαστεί? Αυτή η απόφαση είναι Δούρειος Ίππος για να γίνει τελικά ο ΧΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ε ναι, πρεπει να γιορτασουμε το Πασχα... Και ο Δεκεμβρης του 08' καπως έτσι έληξε, εκεί βέβαια για να γιορτασουμε τα Χριστουγεννα.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφέρει κάπου λίγο ο Δεμέμβρης του 2008 με την Κερατέα του 2011; Και τα μπλόκα να διαλυθούν, ξαναστήνονται εύκολα..Το θέμα όμως είναι να έχουν την διάθεση να τα ξαναστήσουν. Και ας είμαστε ρεαλιστές αυτή η ιστορία θα τελειώσει είτε με τον ένα τρόπο- ΟΧΙ κατασκευή ΧΥΤΑ -είτε με τον άλλο, θα περάσει του κράτους και των εργολάβων.
Χρειάζονται μια μικρή ανάπαυλα οι άνθρωποι. Αν τους την φέρει το κράτος να είστε σίγουροι ότι θα πισμόσουν χειρότερα.

efipposefippos@yahoo.com είπε...

Το διεφθαρμένο κράτος επιχειρεί παρέλκυση της μαχητικότητος των Κατοίκων και μετάλλαξή της σε "κουβεντολόι" μέχρι σημείου πλήρους κάμψεως προς ολοκλήρωση του εγκλήματος!

Βεβαίως και τα ΜΑΤ να ξεκουμπιστούν από την Κερατέα και από τη "προστασία" των εργολάβων, εν γένει, αλλά οι Κάτοικοι να έχουμε το νου μας ώστε να μην χαλαρώσουμε την επιφυλακή μας ούτε δευτερόλεπτο.

Αυτό το κράτος είναι και διεφθαρμένο και ύπουλο με τα όπλα που εμείς πληρώσαμε στραμμένα καταπάνω μας!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η πρόταση δεν έγινε νωρίτερα;
Τους έπιασε ξαφνικά η "φιλανθρωπία" τους;

Τους ενδιαφέρη η εικόνα τους και το ηθικό των χριστόπιστων ματ.
Ενδεχομένως ποντάρουν και στη κούραση αλλά και την οκνηρία που διαδέχεται τις εορτές.
Η "χαλάρωση" θα μπορούσε να έρθει και νωρίτερα, ήδη η αντίσταση στη κερατέα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκόμενο και έχει επιβιώσει μετά από ένα λυσσασμένο μέτωπο(πρακτικό και ψυχολογικό) επίθεσης κράτους και καπιταλΗστών.

Τώρα είναι κατάλληλες η συνθήκες για περεταίρω πίεση.
Τώρα που ο εχθρός δείχνει αδυναμία,έχει την κοινωνία να πιέζει σε δίαφορα σημεία
(νέα μέτρα,νέες αντιδράσεις,πορείες,δράσεις αλληλεγγύης,πολιτικούς κρατουμένους,μεταναστευτικό,χρέος,παιδεία,νοσοκομεία κτλ κτλ)προσπαθει να χρησιμοποιήσει την τεχνική της εκτόνωσης προς, παρακμή, μπερδέματος και συγκρουση συμφερόντων μεταξύ του ετερογενούς μίγματος των ατόμων που αντιστέκονται(ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ).

Γιατί; Σκεφτείτε,
Χρησιμοποιούν τον τύπο,
Την επίσημη εκπροσώπηση
(Από πότε,εδώ και τόσο καιρό, αποφασίζει η "επίσιμη" δημοτική αρχη;
Οι ίδιοι, οι αντιστεκόμενοι κάτοικοι τις Κερατέας,αλλά και όσοι συμμετέχουν στο συντονιστικό του μπλόκου και του αγώνα γενικότερα,Τους ρώτησε ΚΑΝΕΙΣ;
Τόσα χρόνια Πιος έπερνε τις αποφάσεις;Κράτος και εξουσία.
Ας φύγουν τα ματ και οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ με όλο το συφερτό τους απόσυρωντας τη πρόταση τους και μέτα οι αντιστεκόμενοι μπορούν αν εκτιμήσουν οτί υπάρχει λόγος αποχώρησης τότε αυτό να γίνει.Και να αφήσουν αυτά τα περί ανακωχής
("Ανακωχή τουλάχιστον για τις ημέρες του Πάσχα.").Στην τελική αυτή ξεκίνησαν το πόλεμο.Η πρόταση τους μόνο από αδυναμία διακατέχεται και από τίποτα άλλο.Όταν κάπιος επιτίθεται με κάθε κόστος σε μια ολόκληρη κοινωνία δεν τον εμπιστεύσαι δεν ακουμπάς πάνω του.Πάρα πολλοί κοινωνικά δίκαιοι αγώνες εκφυλίστηκαν στα πλαίσια της "εύκολης Νίκης" και της "εκ των έσω" παραδοπιστίας.
Νομίζω ότι έως τώρα οι αγωνιστές και οι αλληλέγγυοι το ξέρουν καλά αυτό.
Μάθαμε να μην εξαρτίωμαστε από εσάς και κάθε μέρα που περνάει μας βοηθάτε να το καταλάβουμε καλύτερα.
Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα οι κάτοικοι και αλληλέγγυοι αποφάσιζαν με τις συνελεύσεις τους. Τώρα ο Δήμαρχος μετέφερε την απόφαση των κατοίκων ή έπαιξε αυστηρά το ρόλο που του δίνει άμεσα η εξουσία και το ανακοίνωσε μετά στους άλλους..; Σοβαρό ζήτημα, έχει να κάνει με την ουσία του αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Ας επαγρυπνουμε μαζί με τους Κερατιώτες..
Αυτη η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ακόμα σημάδια ήττας, αρα δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για νίκη.
Ας επαγρυπνούμε...καλύτερα απ' το να κοιμόμαστε!
Καλή συνέχεια σε όλους.
Αλληλεγγύη και Αντίσταση

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για το αν είναι νίκη η αποχώρηση των ΜΑΤ ή όχι; Σιγά μην πούμε και στα ΜΑΤ να ξαναγυρίσουν!! Ε, ναι φυσικά και η κυβέρνηση θα (ξανά)προσπαθήσει να περάσει το δικό της! Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτός που αναγκάζεται σε αναδίλωσή είναι εκείνη και όχι οι Κερατιώτες.

Ας συζητιέται το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η νίκη για να έρθει η επόμενη. Όχι όμως να κουβετνιάζουμε για το αν είναι νίκη ή όχι...