Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε νέες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στην Κερατέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Κερατέα, είναι πλέον ανάγκη να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής.

Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα κάθε δυνατότητα προσέγγισης για την εκτόνωση της κρίσης

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει, έστω και τώρα, να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, για ένα συνολικό και ειλικρινή διάλογο για το θέμα.

Η Νέα Δημοκρατία -όπως ήδη έχουμε δηλώσει- θεωρεί ότι η κυβέρνηση το πρώτο και αυτονόητο που πρέπει να κάνει είναι με αυτές τις κινήσεις να ανοίξει άμεσα και να δώσει ξανά στην κυκλοφορία, με τη βοήθεια των κατοίκων, τα τμήματα του κεντρικού δρόμου τα οποία παραμένουν αποκλεισμένα.

Την πρωτοβουλία, την ευθύνη εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο, την έχει η κυβέρνηση. Η απόπειρά της να μεταφέρει την ευθύνη στις αστυνομικές δυνάμεις δεν αποτελεί λύση. Αντιθέτως, μάλιστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: