Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δ. Λαυρεωτικής: «Ναι στο διάλογο, αλλά με τους δικούς μας όρους»

Θετική να προσέλθει στο διάλογο με την πολιτεία, αλλά με δικούς της όρους, εμφανίζεται η Κερατέα, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των μηχανημάτων των εργολάβων από την περιοχή, αποτελούν τη βασική προϋπόθεση της έναρξης του διαλόγου, ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Επισημαίνεται ότι πάγια θέση του Δήμου Λαυρεωτικής παραμένει να μη δημιουργηθεί καμία εγκατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, να μην τροποποιηθεί ο υπάρχων περιφερειακός σχεδιασμός και ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες για τα δικά του απορρίμματα.
Παράλληλα, η «αποποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων», που αναφέρεται ουσιαστικά στην ευνοϊκότερη μεταχείριση των 37 ατόμων που έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια τις προηγούμενες εβδομάδες, αποτελεί έναν ακόμη βασικό όρο.
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Τεχνολογικό Πάρκο Κερατέας με θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών της Λαυρεωτικής, παρουσία επιστημόνων, κατοίκων της περιοχής κι εκπροσώπων όλων των κομμάτων πλην όμως του ΠΑΣΟΚ, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, διάφοροι τρόποι διαχείρισης απορριμμάτων, όπως ανακύκλωση, κομποστοποίηση, καύση, βιοξήρανση κτλ.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: