Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς μπλόκα, αν φύγουν τα ΜΑΤ



«Τα μπλόκα θα ανοίξουν όταν φύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα. Τότε θα μπορέσει να γίνει και ένας εποικοδομητικός διάλογος». Αυτή είναι η θέση που εκφράζει η δημοτική αρχή στη Λαυρεωτική, όπου μαίνεται εδώ και 70 ημέρες η μάχη μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας για το θέμα της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην περιοχή. Σχετικό ψήφισμα αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, απολογείται αύριο σε τακτικό ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, κ. Σταύρος Ιατρού, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για κατοχή και χρήση εκρηκτικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζεται το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα, καθώς οι εργασίες -ούτως ή άλλως- έχουν παγώσει με δικαστικές αποφάσεις. Από την πλευρά τους, τοπικοί φορείς τονίζουν ότι αυτή η μάχη έχει απώλειες και για τις δύο πλευρές. «Θα ήταν λυτρωτικό για όλους αν έφευγε η αστυνομία και καθόμασταν όλοι οι εμπλεκόμενοι να συζητήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις για την Κερατέα», επισημαίνει στην «Κ» ο κ. Ιατρού.

από την "KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: