Αναδρομή στο αρχείο του αγώνα

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Τσίπρας στην Κερατέα

Την Κερατέα επισκέφθηκε σήμερα, για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, αρχικά, επισκέφθηκε τον Δημαρχείο της Κερατέας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντή, και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ. Εκεί ανέβηκε, μαζί με τον Δήμαρχο, στο βήμα και χαιρέτησε των αγώνα της Κερατέας.

Ο Αλ. Τσίπρας μεταξύ άλλων δήλωσε:
Στόχος της επίσκεψης είναι να αναδείξουμε ότι οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι εγκληματίες, αλλά διεκδικούν ποιότητα ζωής. Δεν είναι ούτε παρανομία ούτε ανομία να διεκδικείς το δίκιο σου. Προτεραιότητες είναι να σταματήσει ο αποκλεισμός της Κερατέας από τις αστυνομικές δυνάμεις, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό και να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και έχει εγκαταστήσει τα ΜΑΤ λες και πρόκειται για εγκληματίες.
Γι' αυτό συναντηθήκαμε και με τον μητροπολίτη: για να σπάσουμε τον αποκλεισμό και να αναδείξουμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεκδικεί το δίκιο της. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, αν δεν θέλει να οδηγηθούμε σε άλλες ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως αυτές πριν μερικές μέρες, όταν οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν την πόλη στα χημικά και μία έγκυος γυναίκα απέβαλε. Δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές, πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Ραγκούσης πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το δόγμα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και να κάτσουν μαζί με την τοπική κοινωνία να βρουν λύση. Δεν γίνεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό και τη διαχείριση των απορριμμάτων να προχωρά μόνο εκείνο το κομμάτι που αφορά τις εργολαβίες και τις μπίζνες και όχι τα έργα που μειώνουν τον όγκο των σκουπιδιών. Εξάλλου, το Οβριόκαστρο δεν αποτελεί κατάλληλο χώρο, αφού πρόκειται για τόπο και με αρχαιολογική σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: